Bel: 0529 46 36 66 Mail: info@dewilderoos.nl

Online Boeken

Dagboek van Harriët: Leef je mooiste leven!

Dagboek van Harriët: Leef je mooiste leven!

Een blog door Harriët

Leef je mooiste leven! Is de tekst die op mijn deur staat geschreven, als een omlijsting van de levensboom, die als plakfolie mijn ruimte voorziet van privacy in een passende sfeer. In mijn rechterhand mijn favoriete vulpen, zittend aan de prachtige schrijftafel, terwijl mijn blik afdwaalt naar buiten. Als vanzelf ontstaat een glimlach op mijn lippen.

Onze receptie met de incheckbalie, folderkast en bar met bijbehorende krukken hebben een nieuwe bestemming gekregen ergens in het Zuiden van het land bij een glasbedrijf. De laatste jaren was het vooral een ruimte waar je doorheen liep, om plaats te nemen aan de stamtafel in het atelier, om onze gasten te voorzien van een kopje koffie of thee. Nu voelt de ruimte als een omarming waar mijn hart ligt.

De unieke open stalen kast die door Wim is ontworpen en samen met zijn rechterhand Frits is gemaakt, staat als een waar sierraad tegen de donkerbruine wand. Een liefdevolle bronzen Boeddha staat in het midden, omlijst met klankschalen. Zacht kaarslicht brandt op het ronde tafeltje naast de twee heerlijke lounge stoelen, waar je letterlijk in wegzakt. De unieke dromenvanger hangt naast mij aan de wand. In de boekenkast staan boeken met teksten, die mij aanzetten om te gaan lezen en te schrijven. Twee handgebonden boeken met als opschrift De Wilde Roos hebben een prominent plekje gekregen in de kast. ‘Voor als je gaat schrijven’  hoor ik haar zeggen.

Ik voel aan alles om mij heen dat het tijd wordt voor meer verdieping en verbinding. In deze bizarre wereld waarin de Corona pandemie zich als een rode draad in ons dagelijks leven heeft verweven. De 1.5 meter samenleving, de mondkapjesverplichting, de beperking van onze vrijheden, de  dagelijkse cijfers van het RIVM als ook de huidige lockdown. Het maakt ons onzeker en misschien voelen we angst voor morgen.

Laten we elkaar blijven zoeken ondanks de afstand.

Laten we elkaar blijven omarmen in aandacht.

Heb het leven lief en wees niet bang!

Voorin mijn lederen schrift staat onderstaande tekst van:

 Michael Pilarczyk:

Wees een inspiratiebron voor anderen

wees het licht in de duisternis,

wees de lach om een traan op te vrolijken,

wees een student van het leven

en wees vooral wie je diep van binnen bent: jij!

 

Omring jezelf met mensen die in je geloven,

die eerlijk en oprecht tegen je zijn.

Mensen die je aanmoedigen als jij bijna wilt opgeven

en die jou de beste versie van jezelf kunnen maken.

Leef je mooiste leven!

Recensies van De Wilde Roos

9,6