Bel: 0529 46 36 66 Mail: info@dewilderoos.nl

Online Boeken

Historisch Dedemsvaart

Bent u een liefhebber van geschiedenis? Dan is dit arrangement echt iets voor u. De Wilde Roos neemt u mee in de historie van Dedemsvaart, een plaats dichtbij Ommen. Op eigen gelegenheid reist u naar Dedemsvaart waar u als eerst het Streekmuseum De Kalkovens gaat bezoeken. Hier wordt u ontvangen met koffie en ‘kniepertjes’ en daarna volgt een interessante rondleiding langs de kalkovens, het turfschip, de turfschuur, de oudheidkamer met ‘leshuus’ en de enige overgebleven gashouder van Nederland.

Na de rondleiding gaat u naar het dichtbij gelegen Restaurant Kiewiet waar u kunt genieten van een heerlijke 3-gangen lunch met allerlei mini lunchgerechten uit de streek. Na de lunch vertrekt u richting de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. Hier vindt u een groenmonument van 25.000 vierkante meter, dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken. Haar drie oudste tuinen zijn sinds oktober 2004 een rijksmonument. Het gehele complex is een gemeentelijk monument.

Inbegrepen:

  • Het Voel Je Thuis arrangement
  • Entreekaarten voor het Streekmuseum De Kalkovens in Dedemsvaart. Hier wordt u ontvangen met ‘kniepertjes’ en koffie en krijgt u een uitgebreide rondleiding. U ziet de kalkovens, het turfschip, de turfschuur, de oudheidkamer met ‘leshuus’ en de enige overgebleven gashouder van Nederland
  • Lunch bij Restaurant Kiewiet. Een 3-gangen lunch waarbij u geniet van culinaire mini gerechtjes
  • Entree tot de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Kosten: €45,- per persoon
Dit arrangement kunt u boeken bij een bungalowboeking voor minimaal twee personen. Let op! Bij dit arrangement is het Voel Je Thuis arrangement t.w.v. €15,- per persoon inbegrepen.

Dit arrangement is te boeken vanaf 13 april 2018. Tijdens het museumweekend gaan de kalkovens open.

Klik op één van de foto's om deze te vergroten.

Recensies van De Wilde Roos

9,6